37 нови случая на туберкулоза в Бургаски регион от началото на годината

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:19 / 21.03.2009
671
В Бургаски регион новооткритите случаи на заболели от туберкулоза за 2008 г. са 145, а от началото на 2009г. до този момент те са 37.

През 2009 г. бе извършено анкетно проучване за ниво на здравни знания, умения и нагласи и за идентификация на дефицити в знанията по превенция и контрол на туберкулозата. Обхванати бяха 218 ученика на възраст 16-17 год. от 2 УВЗ от региона /СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Карнобат, СОУ "Хр. Ботев" гр. Сунгурларе/ и 2 УВЗ от гр.Бургас /ОУ „Христо Ботев", кв. Победа и ОУ "Васил Левски", кв. Г. Езерово/.

Същите не са проучвани по тази тема през последните 3 години. В целия свят туребкулозата е водеща причина за смъртта на всеки втори инфекциозно болен човек, като всяка година от туберкулоза умират около 3 милиона души по света.

Световния ден за борба с туберкулозата е изключителна възможност за фокусиране вниманието върху голямото предизвикателство за борба с туберкулозата в глобален, национален и регионален мащаб. Тази година той ще премине под под мотото „Заедно да победим туберкулозата".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).