300 ученици ще се включат в Младежки фестивал на европейските културни ценности

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:30 / 18.05.2010
826
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
300 ученици от 9 бургаски училища ще се включат в стартиращия от утре /19 май/ Младежки фестивал на европейските културни ценности. Това стана ясно днес, на пресконференция, провела се в залата на ОУ „Братя Миладинови".

По време на фестивала ще бъдат представени 8 театрални, музикални и танцови постановки, подготвени от клубовете по драматично и сценично изкуство, изградени в 9 бургаски училища. Дейностите са част от II направление „Развитие на клубове по драма и сценични изкуства" по проекта на Община Бургас - „Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо".

В срещата взеха участие заместник - кметът по образование и култура на Община Бургас Йорданка Ананиева, директорът на ОУ „Братя Миладинови" Бочко Бочев - партньор по проекта и координатор на това направление, ръководители на клубовете по сценични изкуства и много ученици.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева поздрави всички ученици и преподаватели, взели участие в изграждането на клубовете по сценични изкуства и в подготовката на постановките, участващи във фестивала. Тя сподели още, че първите резултати от проекта са вече налице, тъй като той открива и стимулира младите бургаски таланти.

Фестивалът стартира утре в ДТ „Адриана Будевска" със спектакъла „В залива" на възпитаниците от клуба по изкуства в ОУ „Любен Каравелов" от 17.00 часа, а веднага след това - от 18.00 часа учениците от ГРЕ „Г.С.Раковски" ще демонстрират на сцена, освен театралните си умения, и чуждоезиковите си познания, представяйки на родния им език постановките „Терапия за скъсаните на изпита по интерпретация" от Алфонсо Суро, „Малкото ООН" от Жан Мишел Риб, „Пинокио" и „Наглият" по Николай Желязков.

По същото време в залата на Военния клуб децата от ГЧЕ „Васил Левски" ще илюстрират „Руските християнски празници", изпълнявайки народни песни и танци от Русия.

30 минути по-късно на същата сцена клуба от НЕГ „Гьоте" ще представи постановката „Без лед", която е по сценарий и режисура на 18 - годишния Атанас Киров. Талантливият ученик играе главната роля в спектакъла - барман, който изслушва търпеливо клиентите си и им дава съвети как да постъпят, а той самият няма с кой да сподели проблема си. Идеята на младия автор идва от клишето за бармана-философ в холивудските продукции.

На 20 май /четвъртък/ на открита сцена до Часовника от 18.00 часа е концертът на възпитаниците от ПГЕЕ „К. Фотинов", а от 18.30 часа започва съвместният и атрактивен танцов спектакъл на ученици от СОУ „Добри Чинтулов" и ОУ „Братя Миладинови" - „В Европа по цървули".

Спектакълът „Повече от думи" на клуба от АЕГ „Гео Милев" е изграден само върху основата на музика, ултравиолетово осветление и сенки. Впечатляващата постановка може да бъде видяна на 22 май от 18.00 часа в Кукления театър.

Последният спектакъл от програмата на фестивала е постановката „Съкровищата на Европа" на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий", която ще бъде представена на 28 май отново в Кукления театър на Бургас от 17.30 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).