30 акта за незаконна сеч са издадени през януари в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:51 / 02.02.2012
683
30 акта за незаконна сеч са издадени през месец януари от подвижната горска стража на територията на Регионалната дирекция по горите в Бургас. Това съобщи инж. Стоян Терзиев, директор на РДГ - Бургас. По неговите думи се наблюдава увеличение на незаконната сеч през студения месец януари.

През месеца е издаден и един акт по Закона за лова и опазване на дивеча за ловуване в защитена местност. Незаконна сеч на дървесина е констатирана през месеца в районна на Средец, Айтос, Сунгурларе, там където има концентрация на ромско население, бургаския квартал Банево, около село Зидарово, община Созопол, обясни инж. Терзиев. "Извоза става обикновено с конски каруци като една каруца събира между един и три кубика дърва, съответно и количествата констатирана незаконна сеч на нарушител са горе-долу такава. Глобите по чл. 266 от Закона за горите за такива нарушения са от 50 до 3000 лева", обясни директорът на РДГ - Бургас. Служителите на дирекцията контролират работниците, който извършват дейности в гората. От дирекцията очакват времето да се стабилизира за да започнат проверките на горско-стопанските дейности, които се извършват.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).