3 жалби от началото на годината за дискриминация в региона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:02 / 11.01.2010
409
Три жалби от началото на годината са били подадени в регионалното представителство на Комисията за защита от дискриминация в Бургас, каза Ирина Иванова - регионален представител на комисията в черноморския град. За изминалата 2009-та година постъпилите в бургаското представителство жалби са били 40 на брой. Електронната система за подаване на жалби действа от месец ноември миналата година. Най - често през миналата година съдействие от Комисията са търсили хора с увреждане заради проблеми с достъп до архитектурна среда, наемане на работа и др.

Освен на място в бургаския офис, жалби лицата, почуствали се дискриминирани по някакъв начин могат да подадат в писмен вид и на сайта на Комисията, уточни още Иванова. Общо 19 са признаците, по които човек може да бъде дискриминиран и е в правото си да се жалва - по възраст, пол, увреждане, етнос, раса, народност, семейно положение и др. За да се възползва от услугите на комисията и да е в правото си да подаде жалба пред нея следва да не е заведено дело по въпросния случай в Районния съд, да не са изминали 3 години давностен срок от случилото се и проблемът да е от дискриминационен характер, каза още Ирина Иванова. Според нея, препоръчително е хората от Бургас и Бургаски регион ако се почустват обект на дискриминация да се обръщат за съдействие към бургаския офис, за да бъдат изгладени евентуалните нередности при подаване на жалбите им още в начален стадий.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).