3 нови автомобила ще получи Домашният социален патронаж в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:54 / 21.10.2013
593
Открита е вече процедурата за обявяване на обществена поръчка за доставка на три нови автомобила, каза Лилия Димитрова, управител на Домашен социален патронаж в града. Тя се надява през декември автомобилите да бъдат доставени, за да нямат проблеми с доставката на храна през есенно-зимния период. Средствата за новите коли са от капиталовата програма на община Бургас.

В момента патронажът разполага с 9 автомобила за разнос, които обслужват определени райони на града. Два от тези автомобила са стари и амортизирани. И през тази година патронажът работи с капацитет 800 места и се обслужват 790 лица.

"През лятото някои от потребителите ползват отпуск и не получават храна, но през есента, когато се презаписват абонатите се увеличават заедно с новите. Желаещите да ползват нашата услуга непрекъснато се увеличават и в последно време на ден се приемат по 6-7 заявление", каза Димитрова.

Екипът се стреми да приготвя разнообразни менюта съобразени със сезона и здравословното състояние на потребителите. Включени са много плодове и зеленчуци. Освен доставка на храна социалния патронаж предоставя и услугата санитарно обслужване, което е пожелание на потребителите и е безплатно.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).