Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
3 млн. лв. за саниране на детските заведения в Бургас, кметът инспектира ремонтите
Автор: Екип Burgas24.bg 11:29 / 07.07.2011Коментари (0)1266
Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева провериха на място как вървят ремонтите в учебните заведения, включени в проекта за саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.
Ремонтът се прави със средства, осигурени от Община Бургас по Фонд "Енергийна ефективност". Техният общ размер е 3 млн. лв., които ще бъдат изразходени за обновяване и саниране на сградния фонд на 9 детски градини и 1 училище.

Обектите включени в проекта са ОДЗ "Делфин", ОДЗ "Славейче", ЦДГ "Веселушко", ЦДГ "Слънце", ЦДГ "Чайка", ЦДГ "Златна рибка", ЦДГ "Детелина", ЦДГ "Пламъче", ЦДГ "Ракета" и филиала на ОУ "Христо Ботев" в с. Маринка.

Кметът Николов и заместникът му Йорданка Ананиева посетиха детските заведения "Делфин" и "Славейче" в к-с "Меден рудник", ЦДГ "Слънце" в ЦГЧ и ЦДГ "Веселушко" в к-с "Изгрев", в които в момента тече усилен ремонт по полагане на топло- и хидроизолация на стените и покрива, нова дограма и нови отоплителни инсталации.

При проверката кметът Николов се убеди, че ремонтите се изпълняват качествено и по график, фирмите-изпълнители спазват поставените към тях технически изисквания и до края на септември обектите, стартирали първи ще бъдат завършени.

След санирането в ОДЗ "Делфин" ще бъде монтирана термопомпена система за отопление с възможност за охлаждане и модерни слънчеви панели върху покрива, които ще осигуряват евтина енергия без да замърсяват околната среда. Същите соларни панели ще бъдат инсталирани още и в детските градини "Веселушко", "Слънце" и "Чайка". Отоплението в ОДЗ "Славейче" ще бъде решено с ново котелно, работещо с компресиран газ.

Броени дни остават до финализирането на първия стартирал по програмата обект - ЦДГ "Чайка" в "Меден рудник". Там вече е положена хидро и топлоизолация, и новата дограма и предстои монтиране на соларните панели.

Скоро приключват конкурсните процедури и строителите влизат в останалите детски заведения - ЦДГ "Златна рибка" в ЦГЧ, ЦДГ "Детелина" в к-с "Славейков", ЦДГ "Пламъче" в к-с "Лазур", ЦДГ "Ракета" в с. Твърдица и ОУ "Христо Ботев" в с. Маринка.

Кметът Николов инспектира и ремонта на плувния басейн в ОДЗ "Делфин". Освен него основен ремонт ще претърпят и басейните в СОУ "Константин Петканов" в к-с "Меден рудник" и в Младежкия културен център. Средствата за тях са осигурени, извън бюджета на проекта, по капиталова програма на Община Бургас и са в размер малко над 300 000 лв.
Учебните заведения ще бъдат напълно готови наесен, за новата учебна година с обновен вид, предлагайки по-голям комфорт и по-добра среда за малчуганите. С подобряването на енергийните характеристики на сградите, тази зима се очаква реконструираните учебни заведения да имат и значително по-ниски разходи за отопление.

Освен грижата за старите, през последните 3 години в Бургас са построени 4 нови детски градини. Така общият им брой стана 34. Тази година ще бъдат построени още 2 детски градини - в к-с "Меден рудник" и кв. Банево.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: