Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
21 души посетиха ОД "Земеделие" до обяд в Деня на отворените врати
Автор: Екип Burgas24.bg 15:41 / 18.05.2010Коментари (0)495
21 земеделски стопани преди обяд посетиха Областна земеделска служба в деня на Отворените врати на ведомството. Денят на отворените врати се организизира в изпълнение на проект "Добро управление, ефективност и прозрачност в министерство на земеделието и храните". Проектът е изготвен от областната земеделска служба в Бургас и има одобрено финансиране по оперативна програма „Административен капацитет".

„Основната цел на този проект е свързана с отваряне на администрацията към гражданите и повишаване на общественото доверие в работата на министерството и неговите структури, каквато е и нашата дирекция. Аз и моите колеги, всички, които работим в Областното управление по Земеделие и гори сме убедени, че обществото има право да изисква почтено и прозрачно управление, необременено от корупционни практики и рискове.

Всеки български гражданин може, и следва да изисква от всеки служител на администрацията на всяко нейно ниво почтено отношение. За да отговорим на тези изисквания на гражданите не са достатъчни само институционалните мерки , а е необходимо, и ние работим върху това да се създаде на нов тип култура.Това е невъзможно без съвместните усилия на всички служители. Стремим се към ясни граници на допустимо и недопустимо поведение, както и на механизми, които ще създадат благоприятна среда за обществена осведоменост", каза Лидия Станкова, директор на Областната служба по земеделие и гори в Бургас.

Тя допълни, че в деня на отворените врати участие са взели всички експерти и служители на областната дирекция. Към тях за съдейстиве са се обърнали земеделци за уточняване на данни в протоколи за щетите от наводненията, коментирано е състоянието на есенните култури във връзка с предстоящото заседание на областна експертна комисия по зърнопроизводство, а други земеделци преписки за комисията промяна предназначението на земеделските земи.Според директорът на Областната земеделска служба в Бургас подобни срещи са изключително полезни, тъй като целта е отваряне на администрацията към гражданите и повишаване на общественото доверие. Проектът ще бъде изпълняван през цялата години, допълни още Станкова.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: