2000 нови автоматизирани контейнери за смет слагат в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:33 / 14.03.2013
2152
2000 нови автоматизирани контейнери ще бъдат поставени поетапно на територията на град Бургас. Първите съдове от предвидените 600 за тази година, ще бъдат готови за ползване от следващата седмица в к-с "Славейков", обясниха от сметопочистваща фирма "Титан". Те отговарят изцяло на европейските изисквания за безопасно ползване. Съдовете са с частично отварящ се капак, който се повдига само чрез натискане на педал.

Новите контейнери ще се дезинфектират със специален антибактериален прах по италианска технология. След к-с "Славейков" автоматизирани съдове за битови отпадъци ще бъдат поставени в к-с "Лазур", к-с " Изгрев", а след това и в центъра на града.

15 нови специализирани автомобила - сметосъбирателни машини, автометачки, автомиячки, контейнеровоз, челен товарач и самосвали, всички отговарящи на стандарт Евро 4 и Евро 5, предстои да бъдат закупени и поетапно пуснати в експлоатация също тази година.

В инвестиционната програма на фирма "Титан" за 2013 г. е предвидена още подмяна на 300 улични кошчета за смет с нови и доставка на 100 допълнителни съда. 30 контейнера за строителни отпадъци ще бъдат поставени на места, определени от Община Бургас.

През тази година ще бъде закупена и още специализирана техника за поддържане на чистотата на пешеходните зони, като моторни листосъбирачи, машина за почистване на графити, подвижна пароструйка и тротоарни автометачки.
Стартира и подмяната на металните кофи с пластмасови в съставните селища на Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).