Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
200 лв. глоба, ако бургазлия не е регистрирал кучето си
Автор: Екип Burgas24.bg 11:13 / 25.03.2012Коментари (7)1051
© Burgas24.bg
Регистрацията и поставянето на чипове на домашни кучета на територията на Община Бургас продължава. Програмата за поставяне на чипове на домашните животни в Бургас започна през 2010 година, каза Павлин Михов, директор дирекция "Опазване на околната среда".

"Тогава инициирахме кампания за безплатно поставяне на чипове. Тогава повече от хиляда домашни животни регистрирани в общината и бяха чипирани. Ако в предходни години броят на регистрираните животни е бил 200 - 300, то към настоящият момент броят на регистрираните домашни кучета в община Бургас е 1 674 и този брой непрекъснато продължава да расте. Може би поради факта, че беше направена промяна в Закона за ветеринарно медицинската дейност и драстично бяха увеличени санкциите за собственици, които не са извършили регистрация на животното си и от 20 лева санкцията бе увеличена на 200 лева може би това принуждава хората да откликват на изискванията на закона и съответно да извършват регистрации на домашните животни. Факт е, че само за изминалия месец имаме над 40 регистрации на животни", каза Михов.

През последните няколко години община Бургас изгради и няколко специални площадки за разходки на домашните любимци. Според Михов към момента тези площадки се ползват много интензивно от собствениците на кучета , но в общината продължават да пристигат искания от граждани за изграждане на още площадки за свободно разхождане на кучета и в други райони. Михов каза ,че от общинска администрация са планирали във всеки район на града и всяка териториална дирекция да разполага с такава площадка.

"Хората, които ползват площадките са достатъчно дисциплинирани и възпитани . Почистват след кучетата си. Там има поставени съдове за отпадъци, а и не само там в реконструираната част на Морската градина също има поставени съдове за кучешки екскременти. Общината се опитва да създаде условията, а от там нататък задълженията на гражданите е да спазват съответния ред. Няма нищо срамно в това да почистиш след животното си и никой не трябва да се надява, че това е нечие друго задължение, напротив - собственикът на домашно животно трябва да почиства след него когато го изведе на разходка", каза Михов.

След като обаче редът не се спазва се налагат и санкции. За 2011 година са издадени 40 наказателни постановления за разхождане на кучета на неразрешени за това места, а това са предимно площи за широко обществено ползване. За първите два месеца на тази година са издадени 17 акта по същите причини.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.03.2012 г.
0
 
 
Отговарям на тези които са против глобите.За мен 200лв също са много пари но съм за това наказание.Общо взето който е решил да има домашен любимец може да се каже че е паралия. Но не е това въпроса .С чип или без чип ,физиологичните необходимости не се прекратяват а високите глоби ще трябва да принудят стопаните да почистват след животното.То не е виновно.
Aнонимен
на 26.03.2012 г.
0
 
 
Ако се загуби кучето, дали може да се идентифицира? Нали повечето бездомни кучета са изгонени от своите стопани?Трябва да сложат подобни чипове и на котките! Когато един човек храни куче или котка, да ли те са негова собственост?Толкова кучета и котки има хранени от определи хора, но когато кучето ухапе някой или опикаят детска площадка, се зарази дете или възрастен, виновни няма ?Нали всички носим у дома си урината и изпражненията на тези животни !
Aнонимен
на 26.03.2012 г.
+1
 
 
ако за теб 200 лв. глоба са малко значи си паралия и можеш да си купуваш нови обувки след всяко настъпано аку.Имаш ли представа колко е средната работна заплата в нашата "държава" ако мога така да я нарека ? и колко процента са 200 лв . от нея ? Явно нямаш , щом говориш такива глупости.
0
 
 
Добре де а като е с чип кучето и е регистрирано няма ли да ака или и ти си "умна глава"като Михов-пари ти трябват!!!!Аман от глупаци!!!
Aнонимен
на 26.03.2012 г.
0
 
 
Мисля че и 200 лв са малко за глоба. Тези които коментират проблема снизходително и дори подигравателно едва ли ще се усмихват ако ежедневно настъпват кучешки гувна . Вече времето се затопли и ако не настъпиш нещо ,то няма да се разминеш с "аромата"
Aнонимен
на 25.03.2012 г.
+1
 
 
"....собственикът на домашно животно трябва да почиства след него когато го изведе на разходка", каза Михов.Ами майките на бебоците с памперси почистват ли си след тях,или и на децата ще започнете да поставяте чипове?!?Всичко в тая държава се върти около скубането на обикновенните хора.Много ми е интересно Б.Б дали е поставил чип на кучето си?????
0
 
 
Михов,Михов къде отиваш ти.На мое куче чип няма да има никога бъди сигурен.Виж ако живея в Германия да,но в България забрави!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: