200 000 лв в бюджета на Община Бургас за „ин витро”, предлагат от СДС Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:19 / 15.01.2009
477
Общинската администрация да предвиди в бюджета за 2009 година средства в размер на 200 000 лв за финансово подпомагане на бездетни семейни двойки, желаещи да се подложат на процедура „ин витро". Максималната помощ за семейство да бъде 4 000 лв, които да се използват за закупуване на лекарства и за част от процедурите.
Предложението е на общинските съветници на СДС и е входирано за разглеждане на предстоящата сесия на местния парламент.

Тенденцията на отрицателен демографски прираст в страната и скъпата процедура за зачеването на дете „ин витро" са мотивите за предложението на сините.

По данни на специализираните центрове в Бургас има около 8000 двойки, които се нуждаят от „ин витро" оплождане. Цената на една процедура е между 8 и 12 хил. лв.
„Това не е еднократна социална акция, а програма с дълготраен ефект, която трябва да залегне в политиката на цялата страна", смята областният председател на СДС Владимир Павлов.

Той уточни, че ако тези средства бъдат заложени в бюджет 2009, проблемът на не по-малко от 80-100 бездетни семейства в Бургас ще бъде решен.

Кандидатите трябва да отговарят на определени критерии, които се очаква да бъдат уточнени и гласувани от Общинския съвет. Заявленията ще бъдат разглеждани от специално сформирана комисия, в която ще участват общински съветници и представители на общинската администрация.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).