20 лева нощувка край морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:24 / 23.05.2009
643
Паникьосани от кризата, хотелите по морето свалят цените. Дори по големите курорти може да се появят абсурдно ниски оферти.

Сега в "Бриз-2" край Варна нощувка в стая с климатик, плюс закуска, басейн, сауна и фитнес е 29 лева. Бунгало в база "Черно море" на брега на морето е само двайсетачка. Вилите в "Камчия" пък дават подслон за средно 20-30 лв. на човек. С бонуси и промоции глезят гостите дори и в 4- и 5-звездните хотели в Златните. Отстъпките са от 10 до 20%. Семейства с деца ползват супер екстри - хлапетата до 2 г. спят гратис, а ако са повече, печелят намаление до 40 на сто. Бонуси, колкото цената на визите им от 35 евро, ще имат руснаците. Парите предимно се дават като ваучери, които те харчат в заведения на съответния хотел.

В битката за туристи в пика на сезона се очакват ударни намаления и дори безумно ниски цени, предупреди при откриването на сезона Илко Запрянов, търговски директор на Св. св. Константин и Елена. Според него хотели готвели намаления от 20 до 40 процента. 17-18 евро за ол инклузив в Златните в разгара на лятото е абсурдна цена, каза Запрянов.
Междувременно над 200 басейна във Варна и курортите вече чакат клиенти. Все повече хора предпочитат минералната вода и СПА процедурите, защото морето с всяка изминала година е все по-замърсено. Най-привлекателен е комплекс "Приморски", който отвори след пълен ремонт. Басейн "Юлиан Русев" е с олимпийски размери, има модерна пречиствателна станция. Напълно обновен е и басейн "Алекси Алексиев". Там има кула за скокове и СПА център. Ако посетителите на центъра решат да ползват басейна, могат да плуват срещу 2 лв. на час. Срещу същата сума басейните се посещават и от ученици, студенти и пенсионери. Останалите плащат по 3 лева. И това лято обаче ще има недостиг на спасители по басейните и за плажовете на морската столица.

Два пъти по-ниски цени обяви и Албена в началото на лятото. Според офертата нощувка плюс закуска в четиризвездния хотел "Добруджа" струва 25 лева на човек вместо доскорошните 53 лева. Ако гостът избере единична стая, там цената от 68 лева пада на 35 лева. Предложението важи до края на май и в периода 8-30 юни. За хотелите, разположени на първа линия и с гледка към морето, леглото в двойна стая е 35 лв. вместо доскорошните 65-70 лв.

Засега в комплекса работят 13 хотела, докато миналата година по това време са били 15. Все още наематели на обекти се подготвят за активния сезон и не са отворили заведенията си, но се вайкат дали тази година ще могат да избият парите, дадени за наем на обектите.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).