Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
19-годишна бургаска художничка с първа самостоятелна изложба
Автор: Екип Burgas24.bg 15:13 / 11.10.2011Коментари (0)1022
©
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученичката от Математическа гимназия Силвия Ганчева с талант и упорство сбъдва мечтите си. От 14 до 28 октомври 2011 г. нейните картини ще бъдат изложени в галерия "De' Art" на "Лермонтов" 30.

"Една сбъдната мечта" е озаглавила изложбата си 19-годишната Силвия Ганчева, но всъщност сбъдванията са най-малко две. Освен че това е първото й самостоятелно представяне пред публика, разкриващо нейната усърдна подготовка и изящност, от септември тази година тя е студент в НХА "Николай Павлович" в София, специалност "Живопис". Сега Силвия си създава нови мечти...

За своята първа самостоятелна изява младата художничка споделя, че творбите й не са строго тематични. "Искам да покажа на тези, които не ме познават, по малко от всичко, което умея. В изложбата ще присъстват: моят първи опит с масло, линогравюри, сухи игли и офорт, правени в ателието за графика в ОДК. Живописните ми картини представят пейзажи: "Морското казино в Бургас"; "Къща от Жеравна"; "Морски полъх", а също и натюрморти с маслени бои и със сух пастел, рисунки и акварели." - казва твърде скромно за своите постижения Силвия. Защото талантливата бургазлийка има редица отличия от конкурси за изобразително изкуство. През 2007 г. те достигат до 26 в рамките на самата тодина. Това са награди от международни, национални и регионални конкурси за идейност и художествено майсторство.

Като ученичка на ПМГ, може би именно математиката е помогнала на Силвия да намери формулата на своя успех, да приложи последователност и точност в изчисленията на посоката на стремежите си, на количеството положен труд и усърдие, да открие отговора на своето призвание. Но дори и да е ясно всичко това, никак не е лесно. "За мен искуството е любов и мъка. Имало е много разочарования, но заставайки пред новата работа, забравям за тях и от болката се ражда друг образ, мил, нежен, неповторим. Това е изкуството за мен - уникално, истинско за всеки един автор, то е онзи пристан, където винаги преоткриваш себе си, създавайки своето творение - картината." - споделя младата художничка.
Наставници и учители в творческото израстване на Силвия през годините са били бургаските художници Живко Кожухаров, Красимир Зинин, Дончо Коев и непосредствено преди успешното й представяне на изпитите в Националната художествена академия - Денислав Белчев. За тях Силвия говори с много признателност.

Първите си рамкирани картини младата бургаска авторка излага в общата постоянна експозиция на галерия "De'Art", с чието посредничество някои от тях днес са в адвокатска кантора, в семеен дом в Англия, в малка частна колекция измежду големите имена на българското изобразително изкуство. Детската Арт Галерия "De'Art", подкрепяща и насърчаваща децата и младите хора в техния творчески път, ще бъде домакин на изложбата "Една сбъдната мечта" от 14 до 28 октомври 2011 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: