19-годишен улови за втора поредна година светия кръст, мюсюлманинът Али Алиев също скочи във водата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:24 / 06.01.2010
2758
19-годишният Николай Калчев улови за втора поредна година светия кръст в ледените води на Йордановден, предаде репортер на Burgas24.bg. Николай призна, че не е очаквал да хване кръста и тази година, а скачането в морето на този ден правел за здраве. Най-младия смелчага потопил се в морето бе на 16 години, а най-възрастния бе 57. Сред смелчаците екипът ни забеляза моделът и един от финалистите в Сървайвър - Али Алиев. Той сподели, че го прави за да се преодолеят религиозните различия между хората. "Аз съм мюсюлманин, но това не означава, че не почитам и българските традиции, искам хората по света да бъдат обединени, да има мир!", добави още Алиев.

Преди хвърлянето на кръста, сутринта бе отслужена литургия в катедралния храм. Малко по-късно в присъствието на кмета Димитър Николов, областния управител Константин Гребенаров и председателят на общинския съвет Снежина Маджарова бяха осветени бойните знамена. Бе почетена и паметта на големия български революционер Христо Ботев, роден преди 162 години, като пред паметника му в Морската градина бяха положени венци.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).