19 души се борят за едно свободно работно място в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:59 / 26.10.2011
700
На територията обслужвана от дирекцията по заетостта - Бургас, Сливен и Ямбол, за едно работно място се борят 19 лица. Данните бяха изнесени на традиционната съвместна пресконференция от дирекцията, Областна служба безопасност на труд и дирекция бюро по труда.

Конкретно за общините обслужвани от дирекция Бюро по труда, броят спада на 17. По думите на директорът на регионалната дирекция по заетостта Кольо Колев безработните са от всички сектори, но към края на септември в голямата си част са били такива, които идват от туристическия сектор.

Агенцията по заетостта е бенефициент по няколко програми по ОП "Развитие на човешките ресурси" - "Аз мога", "Отново на работа", "Ново начало", "Да успеем заедно" , "По-близо до работа". По проект "Вземи живота си в свои ръце" имам подадени осем проекта. Освен това започна проект за предприемчивите българи компонент 1 по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по операция за стартиране развитие на самостоятелно стопанска дейност. Той ще мине на три етапа. По най-новата схема, която стартира на 17 този месец е "Безопасен труд" ще има организиран информационен ден, който ще е на 2 ноември. Минималния размер за безвъзмездна финансова помощ е 50 хил. а максималния 200 хил. лв като за малки и средни предприятия не се изисква съфинансиране от страна на кандидата, а за големите предприятия съфинансирането е 20% от стойността на договора. Участва се също с проект от работодателя. Целта е да се създадат необходимите безопасни условия на труд на служителите.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).