19 акта по закона за горите съставиха от Регионалната дирекция по горите в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:47 / 29.09.2011
696
За периода 19-26 септември при извършване на контролната си дейност Регионалната дирекция по горите в Бургас, подвижната стража към дирекцията е съставила 19 акта по закона за горите за установени нарушения. Директорът на регионалната дирекция инж. Стоян Терзиев каза, че извършените общо проверки за периода са 80 проверки на автомобили превозващи дървесина.

По време на съвместната акция на горската стража и жандармерията са задържани 3 автомобила натоварени с дърва за огрев без задължителните-превозен билет и маркировка. Превозните средства са конфискувани, а задържаната незаконна дървесина е в размер на над 20 куб. метра. На нарушителите са съставени констативни протоколи и три акта за установяване на административно нарушение по закона за горите. Преписките по направените проверки са изпратени до Районна прокуратура Бургас.

Другите нарушение констатирани при проверките са за нередности при необходимите документи при превоз на дървесина. "Проверките са регулярни и така ние извършваме нашата контролна дейност по опазване на горите. Обикновено, когато се провежда кампанията за даване на огрев на населението засилваме контролната си дейност, защото има повече движение на дървесина. Проверки ще има и идната седмица", каза още инж. Терзиев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).