180 проверки извършиха служителите от БАБХ- Бургас през изминалата седмица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:37 / 12.12.2011
670
За периода 05 декември до 09 декември служителите на отдел "Контрол на храните" към БАБХ- Бургас са извършили общо 180 броя проверки в търговската мрежа и в заведения за обществено хранене. Това каза д-р Даниела Кепекова, директор на БАБХ-Бургас.

Съставени са два акта за установяване на административни нарушения. Причината - предлагане на храни с влошени качества и неадекватно поддържане на системите за контрол. Издадени са 24 предписания относно привеждане на обекти в съответните санитаро-хигиенни изисквания, както и за поддържане на адекватни процедури, базиращи се на системите за самоконтрол. Насочени са унищожаване на екарисаж са 32 кг риба и рибни продукти. Приключили са и тематичните проверки в специализирани магазини за риба и рибни продукти и за рибопреработвателните предприятия.

Извършени са общо 38 броя проверки. За периода 11 ноември -06 декември са направени 51 броя проверки, съставени са 3 акта относно извършване на търговска дейност в обект, нерегистриран по реда и условията по чл. 12 от закона по храните, неадекватно поддържане на системите за самоконтрол и непредставяне на необходимите търговски документи, придружаващи рибата.322 кг риба е възбранена и насочена за унищожаване на екарисаж поради липса на идентификационна маркировка и етикетировка, както и непредставяне на необходимите документи.

Издадени са 11 предписания относно хигиенното състояние на обектите и спазване на хигиенните изисквания по закона за храните. Коледно-новогодишните проверки са започнали отдавана. Извършват се проверки относно спазване на хигиенните условия на обектите, срокове на съхранение на продуктите, наличие на придружаващи търговски документи, наличие на коректна етикетировка и маркировка. Проверките се извършват при необходимост с участие на полицията. Такива проверки се извършват и в училищата и детските градини. Продължават и проверките на внос на плодове и зеленчуци от трети страни. Предимно се установява внос в търговската мрежа от Турция и Гърция. При изследване на тези продукти няма отклонения от изписаните показатели.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).