Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
17 са местата, където при необходимост населението на Бургаска област може да се укрие
Автор: Екип Burgas24.bg 16:27 / 30.05.2012Коментари (2)1690
©
"Мерки за повишаване на сигурността и защитата на населението и инфраструктурата в извънредни ситуации" бе темата на редовно заседание на Областния съвет по сигурност към областния управител на област Бургас. В него участие взеха членовете на съвета определени със заповед на губернатора, сред които ръководителите на МВР, Пожарна безопасност, Гранична полиция, ДАНС, Спешна помощ, Регионална здравна инспекция, Държавен резерв и Военноморска база "Бургас". Заседанието беше водено лично от областния управител Константин Гребенаров, който е председател на съвета.

Присъстващите отчетоха, че взетото на предното заседание решение обществеността да бъде осведомявана по време на кризисни условия от единен информационен център в Областна администрация Бургас, е дало положително отражение на работата им по време на тежката зимна обстановка в началото на годината. Експертите по сигурността отчетоха, че именно добрата, точна и навременна информираност е еднo от важните условия за успешното справяне при извънредни ситуации. Като положителни бяха отбелязани и добрата комуникация и координация между различните институции. Важните моменти, върху които ще се работи занапред са разработване на визия за набиране на доброволци и оптимизация на разходите и закупуване на допълнителна техника. Сред превантивните мерки, които бяха обсъдени във връзка с повишаване сигурността на населението са поддържането на постоянно оперативно дежурство, планиране и подготовка на дейности за действия при криза, както и изследване на собствения опит и опита на други държави.

От изнесените доклади по темата стана ясно, че системата за ранно оповестяване на територията на област Бургас е преминала всичк

©
и планови проверки и функционира безпроблемно. При необходимост тя може да бъде задействана в рамките на една до две минути. Единните спасителни екипи на територията на областта са в постоянна готовност да откликнат на нуждите на обществеността при криза. Седемнадесет на брой са местата където при необходимост населението на областта може да се укрие. Три от тях са изцяло ремонтирани.

Един от основните ангажименти на съвета е опазването на обществения ред. Превенция и противодействие на младежката престъпност като част от борбата с престъпността за осигуряване спокойствието на гражданите, са сред основните приоритети на съвета през настоящата година.

В дневния ред на заседанието бе включена и точка "Огнева съпротива - стрелба с пистолет", по време на която членовете на съвета изпробваха уменията си да боравят с оръжие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.05.2012 г.
-1
 
 
кажете къде са тези места, че да се скрием от вашето управление бе общинари които скубят бургазлии ..........
Aнонимен
на 30.05.2012 г.
0
 
 
Ами кажете къде са тези места!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
Отношенията София-Скопие
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: