130 участници се включиха в еко форум в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:20 / 23.03.2023
982
Със 130 участници от цяла България стартира VII-та Национална конференция "Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти. Форумът се организира от Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас и катедра "Екология и опазване на околната среда“.

За трета поредна година конференцията е част от Националния календар на Министерството на образованието и науката (МОН) за изяви по интереси на децата и учениците. А за втори път събитието е част от програмата "Бургаски деца“ на Община Бургас за 2023 г. Конференцията се провежда хибридно (присъствено в КЦ "Морско казино“ – Бургас, зала "Георги Баев“ и онлайн в Zoom).

Да поздравят лично участниците във форума за откриването дойдоха ректорът на Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова, зам.-кметът на Община Бургас Весна Балтина, председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова и Ивелина Василева, която е член на борда на Мисията към Европейската комисия за опазване на океана, моретата и водите.

Форумът традиционно се осъществява с подкрепата на Община Бургас, МОН, Регионално управление на образованието - Бургас, "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД, Студентски съвет към Университета, "Кроношпан България“ ЕООД, "Девин“ ЕАД и "Победа“ АД.

Събитието започна с презентации свързани с практики за опазване на околната среда от представители на Община Бургас, "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ и "Кроношпан България“.

Председателят на Организационния комитет и ръководител на катедра “Екология и опазване на околната среда“ доц. Александър Димитров благодари на всички, които от години подкрепят най-големия екологичен форум за ученици и студенти в страната.

Най-добрите участници ще бъдат наградени на 24 март т.г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много шофьори в Бургаско изгоряха
Медицинският факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" от...
Осмокласници се заклеха тържествено на първия учебен ден в бургас...
Важно! Затварят част от ул. "Уилям Гладстон" в Бургас
Близо 25 хил. бургаски деца влязоха в класните стаи
Фигурката на момченце, готвещо се да пресича пътното платно, заос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).