1/3 от фурните в Бургас са в сивия сектор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:13 / 06.11.2009
595
Една трета от фурните в Бургаска област работят в „ сивия" сектор. Това сочат първите резултати от проверката на инспектори на НАП, сектор „Икономическа полиция" и Инспекцията по охрана на труда, предаде репортер на Burgas24.bg. От дни се извършва физическо наблюдение на фурни и хлебозаводи в Бургаска област, като целта е да се установи реалния оборот на фирмите.

Проверката е по настояване на Регионалната федерация на хлебопроизводителите и сладкарите в Бургас и общинската администрация. Според членът на УС на Националната федерация на хлебопроизводителите и сладкарите Димитър Людиев има техни колеги, които регистрират над 20 пъти по-малко печалби от действителните. Става дума за обекти на територията на цялата област, които крият печалби особено, когато са пред фалит. Според Людиев тази проверка, особено в ситуацията на нарастваща икономическа криза ще позволи на коректните фирми да продължат да работят на пазара.

Той е категоричен, че дали една хлебопекарна е коректна или не може да се разбере още по цената на насъщния, предлаган на щанда.При фирмите, които плащат данъци и осигуровки на служителите си, цената на самун от 700 гр. трябва да бъде около 80 стотинки, а в момента, дори в МОЛовете се намира хляб на цена 35-40 стотинки. Такава цена според Людиев може да бъде достигната освен за сметка на данъци и осигуровки, и за сметка на качество (неизпечен или от некачествено брашно хляб).

Въпреки това заради борбата за изкарване „ на светло" на фирмите от бранша в Бургас и региона нелегалните фирми заемат едва 30-40% от всички действащи. За страната процентът е много по-висок, на места достига до 60%.

Само за последните два месеца на територията на Бургаска област са затворени 5 нелегални фурни


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).