12 присъди накуп за нарко-бандата на шофьора на Очите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:32 / 08.06.2010
1524
Споразумение с прокуратурата подписаха 12 души от разбитата м. г. наркобанда с лидер Неделчо Неделчев. Това стана в 14 ч. в Бургаския окръжен съд.

Бившият шофьор и гард на несебърския наркобос Димитър Желязков Очите бе заловен заедно с още 5-има души от второто и третото ниво на структурата през август 2009-а.
Година по-късно 12 от 13-те обвиняеми се споразумяха с държавното обвинение. Те получиха присъди под минимума, както изисква законът.

Най-много време в затвора ще прекара тарторът Неделчев. Той получи 3 години и 4 месеца решетки. С най-леко наказание пък се отърва единствената жена в схемата Катя Аврамова от с. Каменар.

Тя е и единствената от привлечените като обвиняеми, която още по време на разследването бе освободена под парична гаранция от 1500 лв., за да се грижи за децата си. Съпругът й Вангел обаче остана зад решетките. Аврамова получи 3 години условно.

Наказанията на всички останали обвиняеми са ефективни.
За членове на организирана престъпна група за разспространение на наркотици се признаха 26-годишният Иван Петров - Гагара, Васил Манев, 27-годишният Димитър Христов, Николай Василев, Марин Георгиев, Христо Асенов и Иван Колев - Банана. Общо 15 бяха разследвани за участие в наркокомбината, срещу двама обаче не бяха събрани достатъчно доказателства.

Разплитането на цялата схема започна с ареста на Катя Аврамова и съпруга й Вангел през юни 2009-а.

Тогава стана ясно, че семейството от поморийското с. Каменар превозва в автомобила си 210 дози хероин. Два месеца по-късно бяха закопчани Неделчев и още 5 от бандата.
Председателят на съдебния състав Пламен Синков не допусна в залата близки на бандитите. В кулоарите на съда обаче се струпаха над 15 души, които успяха да зърнат обвиняемите през конвоя.

Източник: в. "Твоят ден"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).