Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
114 акта съставени от Инспекцията по труда в Бургас от началото на годината
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 22.02.2012Коментари (1)995
114 акта са съставени от Инспекцията по труда - Бургас от началото на годината до този момент. Това каза на пресконференция днес Красимира Георгиева, началник отдел "Административно, информационно и правно осигуряване" в дирекция "Инспекция по труда"-Бургас.

Една трета от тях са за неизпълнени предписания - 36 на брой. Има и три акта за неуказано съдействие от страна на работодатели. 90 са съставените актове по трудовите правоотношения, по нарушаване на здравословните и безопасни условия на труд са съставени 20 акта. Установено е и едно нарушение по Закона за насърчаване на заетостта по повод осъществяване на посредническа дейност без разрешение на Агенцията по заетостта. Съставените актове най-много са на юридически лица. Съставените актове на физически лица и работодатели са 32.

"Въпреки по-малкият брой проверки в строителството най-големият брой актове са съставени там и са основно за неспазване на условията на труд", каза още Георгиева. Констатирани са 1534 нарушения като голямата част от тях са нарушения при осъществяване на трудовите правоотношения. Основно нарушенията са свързани със заплащането на труда, неизплатени трудови възнаграждения, неизплатени допълнителни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит, за работа на официални празници. Има констатирани и доста нарушения по трудовите договори, в които липсват задължителни елементи, регламентирани в Кодекса на труда като място на работа, размерът на допълнителните възнаграждения и други.

От началото на годината до момента от Инспекцията по труда в Бургас са извършени 409 проверки по спазване на трудовото законодателство. Проверени са 373 предприятия като 44 от тях за пръв път се осъществява контрол от Инспекцията по труда. Работещите в проверените предприятия са 14 203 лица. Голям е броят на проверките, извършени по сигнали и жалби на граждани -120 като около 80% от тях са свързани с неизплащане на трудови възнаграждения и със създаване на проблеми от работодателите при оформяне на документите при прекратяване на трудовото правоотношение. Не всички жалби на граждани са основателни, посочи още Георгиева.

10 са проверките, извършени съвместно с други органи - МВР, НАП, Агенция по безопасност на храните и други. Най-голям е броят на извършените проверки в отраслите търговия и ресторанти, посочи тя. "Поради климатичните условия в строителството са извършени по-малко проверки. От тук нататък по принцип ще се наблегне на контрола в строителството", обясни Георгиева.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.02.2012 г.
0
 
 
тия са ня големите лапачи и лъжициии Красимира Георгиева, началник отдел "Административно, информационно и правно осигуряване" в дирекция "Инспекция по труда"-Бургас. тая е и бас мошеникаа веднага мога да в кажа 5 фирми дет са и баси мошениците тая ко ми са изказва само да отчитат дейност да отидат в magazin сара магазини болеро magazin карфур magazin светомаркет всичк tea лъжат с осгуровките хората там работат по 8 часа а им плащат осигуровки на 4 часа тъй че ко ми проверявате оо ми 70 процента от хотелте във слънчев бряг във влас във несебър са по същата съема та нал преди 7 дена така наречените проверяващи ги вдях каква проверка направиха със почерпка СТИГА ST ХВАРЛАЛ ПЯСЪК В ОчИТЕ НА ХОРАТА БОКЛУЦИ
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: