10 държави обсъждат в Бургас бъдещето на обществения транспорт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:20 / 16.03.2010
793
На 18 март 2010 година в Бургас ще се проведе Национален семинар на тема „Как да стимулираме развитието на обществения транспорт в българските градове?".

Форумът се организира от Община Бургас и Международната асоциация за обществен транспорт, с подкрепата на Столична Община и „Столичен електротранспорт" ЕАД. В него ще вземат участие специалисти в областта на транспорта от България, Австрия, Холандия, Белгия, Полша, Унгария, Турция, Македония, Швейцария и Латвия. Поканени са представители на общинските администрации и компаниите за обществен транспорт у нас.

Дневният ред на семинара предвижда обсъждане на проблемите за договаряне и финансиране, корпоративен мениджмънт и маркетинг в областта на обществения транспорт. Община Бургас ще представи проекта си за интегриран градски транспорт, спечелил безвъзмездна техническа помощ от финансовата инициатива „Джаспърс". В програмата на форума са включени още презентации на проекта за подновяване и удължаване на тролейбусната мрежа на гр. Сегед /Унгария/ със средства от европейските фондове; на проекта за финансиране на обществения транспорт в гр. София от международните финансови институции; предимствата на системата на бързите автобусни линии в Истанбул; проект за подновяване на автобусния парк в Скопие; новото българско законодателство в областта на обществения транспорт; маркетинг и връзки с клиента на обществения транспорт в Измир.

В програмата на семинара е предвидена дискусия на тема: „Какви са перспективите на обществения транспорт в България и какво е нужно за успешното му развитие?".

През 2009 година Община Бургас получи официална покана и стана член на Международната асоциация за обществен транспорт /UITP/.

UITP е създадена през 1885 г. и обединява интересите на производители, опериращи компании, местни и регионални власти, обслужващи фирми и доставчици, научни институти и представители на академичната общност. Дейността на асоциацията е насочена към всички видове транспорт - автобусен, железопътен и воден, метро, градска железница. Основната й цел е подпомагането на международното сътрудничество, бизнес развитието и обмяната на опит и знания между общини, фирми за обществен превоз и производители на оборудване за транспортния бранш. Международната организация, чието седалище се намира в Брюксел, играе съществена роля при вземането на кардинални решения в областта на обществения транспорт, като подпомага преодоляването на характерните за големите градове проблеми - задръствания, замърсяване с вредни емисии, постигане на хармония между архитектура и транспорт.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).