Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зов за помощ: Наша актриса се бори с онкологично заболяване
© NOVA
Актриса от Държавния куклен театър в Добрич има нужда от финансова подкрепа за ежемесечно закупуване на лекарство, което да подобри състоянието ѝ. 41-годишната Мирослава Демирева е с тежко онкологично заболяване вече три години, а лечението му "отключва" други болести. Жената разказва, че за да се стабилизира е необходимо всеки месец да ѝ се правят вливки от препарата, като сумата само за месец е около 3 хил. лв.

Мирослава Демирева вече 3 години се бори със гинекологично онкологично заболяване. "През септември 2021 г. ми направиха първата операция, която беше много успешна. Даже не се наложи химиотерапия или лъчетерапия. Лекарят беше много добър и каза, че всичко е наред, че ще бъда здрава, че вече ще съм добре и всички бяхме много щастливи в рамките на близо година", споделя тя.

След известно време жената усеща ново неразположение. Изследванията показали, че образуванието е злокачествено. Последвала тежка операция, после лъчетерапия. Резултатите били добри, но се наложила смяна на тазобедрена става. "Понеже аз съм и с автоимунно заболяване - системен лупус, който уврежда ставите и бързо се износват и беше належащо да ми се направи тази операция, защото не можех да ходя“, уточнява Мирослава пред NOVA.

Преди операцията изследванията показали метастази по костите. По съвет на лекарите Жената трябвало да оперира първо ставата и едва след това да започне химиотерапия. Първата процедура направила в началото на септември. 10 дни след това започнали нови усложнения.

"Започнах да виждам двойно.Това стана след химиотерапията. И двете очи не можеха да фокусират, а като закрия едното, виждам добре. След още няколко дни започнах да виждам и размазано с лявото око, което впоследствие ставаше все по-зле и сега вече почти не виждам нищо“, разказва жената. 

Съмненията са, че се е обострило основното заболяване на Мирослава и за да се овладее било необходимо вливането на скъпо струващо лекарство, което не се покрива от НЗОК - имуновинин. "Не всеки може да си го позволи. Цената е непосилна за всеки пациент. Струва около 3 хил. лв. на една вливка“, допълни тя.

Затова приятели са направили акция за събиране на средства за актрисата. Но събраните средства стигали само за един месец, а жената разказва, че е оставена без доходи заради забавено решение на ТЕЛК Добрич. "Лятото ме освидетелстваха от ТЕЛК и тъй като съм надвишила болничните, не взимам почти нищо, а чакам от ТЕЛК да ми предоставят разрешение за още дни, но без никакъв резултат. Отделно ми бавят пенсията 3 месеца вече, незнайно защо", разказва още Демирева.

Ако искате да помогнете, може да преведете средства тук:

Банкова сметка:

Мирослава Демирева

BG90UNCR75271054977510

"УниКредит Булбанк“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Природни стихии
Замърсяване на река Струма
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: