Зов за помощ! Майка на 7-годишни близначета има нужда от лечение

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
09:02 / 27.07.2023
541
Зов за помощ от Пловдив! Майка на 7-годишни близначета има нужда от помощ. Заради тежко заболяване, жената е все по-тредноподвижна, а за лечението и са необходима непосилни за семейството средства, предава Plovdiv24.bg.

Костадинка Канева е на 45 години, като нейна единствена подкрепа са двете и деца и майка и, които се грижат за нея. Преди три години разбират, че е болна от множествена склероза. А оттогава заболяването прогресира с големи темпове.

"Преди 3 години разбрахме, че е болна от множествена склероза. Болестта я "удари" много бързо. В началото просто имаше нужда да ме държи за ръка при предвижване, след това купихме бастун. След едно падане обаче се наложи да купим и проходилка. Сега вече се принудихме да вземем инвалидна количка", коментира майката на Костадинка.

За да се справя финансово семейството, тежестта пада основно върху нейната майка.

"Работя на три места. Дъщеря ми е на 50 % ТЕЛК и с минималната заплата. Това и е пенсията. И аз съм на минимална пенсия. Това са две дечица, сега ще са първи клас. Вече идва август месец, а аз още нищичко не съм им купила, успях единствено две ранички. Нищо друго. Нито дрехи, нито от книжарницата, нещата които са нужни. Не ни стигат парите. Сега по три пъти в седмицата идва рехабилитатор, също и психолог и за тях се плаща", сподели бабата на децата.

През времето, в което бабата е на работа единствените, които полагат грижа за Костадинка са са 7-годишните и деца: "През 70% от времето децата я гледат. Докато ме няма, ето сега например в момента съм пак на работа и те се грижат за нея", разкри още бабата.

Костадинка Канева отбеляза, че това е най-тежката част: "Най-голямата болка е, че се налага те да се грижат за мен, а са толкова малки".

"Болестта така е напреднала, че лекарите не могат да гарантират дали до следващата Нова Година дъщеря ми още ще е в количка или вече на легло. Тя пада. Болестта и прогресира много бързо, защото тя има и придружаващи заболявания като диабет. От  Москва и гарантират, че ще стопират болестта", добави още майката на Костадинка.

След като поддържащата терапия в България не дава резултати, единствена опция се явява Москва. Лекарите от клиника в Москва дават надежда за 90 процента подобрение чрез трансплантация на стволови клетки. Цената за такова лечение е 50 000 евро, сума непосилна за семейството.

"И пет лева да получим е нещичко за нас! Нали хората казват: "Капка по капка, вир става!", добави майката на Костадинка.

Ако искате да помогне на Костандинка и семейството и, можете да дарите тук:

IBAN: BG63BPBI79244062933201

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: КОСТАДИНКА КАНЕВА

ОСНОВАНИЕ: ДАРЕНИЕ

Revolut: revolut.me/kostadt7sc 

Paypal: https://paypal.me/ kostadinkakaneva

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).