Жълт и оранжев код за опасно време в цялата страна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
07:16 / 23.12.2023
983
Заради силен вятър цялата страна е с предупреждение от оранжев и жълт код. Това е посочено в сайта на Национални институт по метеорология и хидрология.

Днес облачността ще е по-често значителна. На места, главно в Северна България ще има валежи от дъжд, в Предбалкана - от дъжд и сняг, които до вечерта ще спрат. Ще бъде ветровито със силен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 7°.

Над планините облачността ще е значителна, главно в масивите от Западна България с валежи от сняг. Ще духа бурен и ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по северното крайбрежие ще има валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 9°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).