Желязков: България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на икономическото развитие

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
11:52 / 08.01.2024
1139
България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с президента на Социалистическа република Виетнам Во Ван Тхъонг, предаде репортер на "Фокус".

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам по покана на председателя на Националното събрание на страната Въонг Дин Хуе.

Вече можем да отчетем положително развитие в нашите двустранни контакти, свързано с членството на България в ЕС и на Виетнам в АСЕАН, отбеляза председателят на Народното събрание. Росен Желязков подчерта, че отношенията между България и Виетнам се основават на взаимно доверие, приятелство и десетилетни традиции, които са гаранция за успешното разгръщане на техния потенциал и постигане на нов модел на икономическо сътрудничество. "България и Виетнам могат да бъдат заедно по пътя на ускореното икономическо развитие и бързия прогрес", заяви той.

"През 70-те и 80-те години в България са живели повече от 35 000 граждани на Виетнам, повече от 5000 виетнамци са завършили висшето си образование в България и аз вярвам, че тези хора са своеобразен мост между нашите две страни и култури. Трябва да търсим начини да разширяваме и обогатяваме икономическите си връзки, да стимулираме образователния обмен и сътрудничеството в областта на науката, защото тези сфери ще помогнат за прогреса и благоденствието на нашите държави", отбеляза той.

В състава на българската делегация са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ "БСП за България") и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ "Възраждане"), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), Цветан Предов (ПГ "Има такъв народ"), Ангел Георгиев (ПГ "Възраждане") и Александър Вълчев (ПГ "Има такъв народ"). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в официалната делегация.

Виж коментарите (0)

Още по темата (964):
25.07.2024 Милен Керемедчиев: България има похвала, която в момента виси на косъм да бъде провалена
09.07.2024 Мандатът на Белазелков и Атанасова не е 9 години
01.07.2024 Конституционния съд обяви за "противоконституционна" съдебната медиация
06.06.2024 Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лв. 
03.06.2024 Шалапатова: Нуждата от дигитално обучение в България е много голяма
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).