Железничари искат украинците да освободят почивните станции на БДЖ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:54
246
Днес ФТР "Подкрепа" проведе среща с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова. От страна на КТ "Подкрепа" участие взеха Иван Кирилов - председател на ФТР "Подкрепа", Атанас Кръстев - председател на СРС "Подкрепа"-Пловдив, Стефка Байчева - зам.-председател на ФТР "Подкрепа", Тони Добрева - председател на синдикалната секция на "Подкрепа" в Поделение за товарни превози Пловдив и Нонка Маркова - председател на синдикалната секция на "Подкрепа" в Летище Пловдив.

На срещата бяха обсъдени две теми - недостигът на финансови средства за реализиране дейността на летище "Пловдив" и събраната подписка от железничарите с искане да бъдат освободени от украински граждани почивните станции на БДЖ, за да могат да бъдат ползвани от работниците в дружеството.

Относно базите на БДЖ министърът на транспорта заяви, че има примери от други транспортни предприятия, чиито бази вече не се ползват от украинци и щом е така, ще положи усилия за това и базите на БДЖ да бъдат освободени, за да може работещите да имат възможността да възстановяват работната си сила.

В края на срещата председателят на ФТР "Подкрепа" Иван Кирилов връчи на министър Стоянова подписката на работниците от БДЖ с придружително писмо към нея и уведоми представителите на министерството, че ще инициира нова нарочна среща, за да запознае министъра с условията на труд в БДЖ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (145):
18.10.2024 Експерт: Ако страните, подкрепящи Украйна, увеличат военната си помощ на нива до 0,8% от БВП, това ще доведе до промяна на бойното поле
17.10.2024 Иво Инджев: Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка и изпълнява чужда воля
17.10.2024 ЕК с много добра новина за българските земеделци
15.10.2024 Осигуряват безплатен транспорт до училище за украинските деца от Несебър и Поморие
13.10.2024 Асен Агов: Русия се съсипва от Путин
09.10.2024 Премиерът: България застана зад Украйна от първия ден на войната и ще продължи да го прави, докато е нужно
Още новини от Национални новини:
Колко чисто ще получават хората на минимална работна заплата от с...
Оставиха в ареста Стефан Димитров от аферата "Митници"
Голяма наша банка с важно съобщение за клиентите си, важи от 25 о...
Минималната работна заплата става 1077 лева
ПСС с важно напомняне при излет в планината!
Екшън на магистрала "Тракия" завърши с много груба проява


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).