Земеделците избират как да се облагат доходите им за 2011 г. до 31 май

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:19 / 09.05.2011
587
Физическите лица, които са регистрирани като земеделски производители и тютюнопроизводители, но не са регистрирани по Закона за данък върху добавената стойност, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им.

В случай, че изберат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци (с данък върху годишната данъчна основа), следва да прилагат този ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години. Правото на избор се упражнява с подаване на декларация в срок до 31 декември на предходната година. За 2011 година срокът за подаване на декларацията е 31 май.

Правото на избор за облагане с данък върху годишната данъчна основа се упражнява чрез подаване на декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ. Образец на декларацията може да бъде намерен на сайта на приходната агенция www.nap.bg и в офисите за обслужване на НАП Варна. Декларацията се подава лично от земеделския производител, съответно тютюнопроизводител, или негов упълномощен представител в териториалната дирекция на НАП по постоянен адрес на физическото лице. Декларацията може да се подаде и чрез пощенски оператор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
Дървеници нахапаха жена във влак на БДЖ
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).