Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Затварят всички бензиностанции, ако не са свързани електронно с НАП
Автор: Екип Burgas24.bg 14:44 / 18.10.2010Коментари (4)876
© Burgas24.bg
От 10 януари 2011 г. ще започне затварянето на всички бензиностанции, които не са свързали касовите си апарати в единна електронна система с Националната агенция за приходите (НАП). Това стана ясно по време на провелата се днес среща в Министерски съвет между премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов и представители на трите мобилни оператора, на вносителите и производителите на фискални устройства и Българския институт по метрология (БИМ).

По време на разговорите бяха поставени и конкретни срокове за действие в изпълнение на заложените текстове в Наредба Н - 18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти. До 22 октомври (петък) трите мобилни оператора ще бъдат готови с включването на оптичен кабел, чрез който ще се реализира тестовата среда, а до 30 октомври НАП ще създаде и реална среда за системата. 

От 1 ноември в лабораториите на БИМ ще започнат техническите изпитания на свързването на апаратите към системата, като за целта производителите и вносителите на фискални устройства ще изпратят свои представители при експертите от института. 

"От 10 януари идната година ще започне затваряне на всички бензиностанции, които не са свързани в електронна система с НАП. Това е решителна крачка от борбата на правителството със сивия сектор в търговията с горива", заяви след срещата министър-председателят Бойко Борисов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз пък като един имунизиран срещу мрачен балкански песимизъм европеец казвам, че това е нещо, което отдавна трябваше да стане. Надявам се това да е само първата крачка към поетапно затваряне на всякакви ориенталски дюкянчета, сергии, съмнителни заведенийца, магазинчета и т.н. бърлоги за лентяи, перачи на пари и мошеници, от които нито държавата, нито гражданите имат полза. Електронни системи, електронни плащания, хигиенни изисквания, завишени критерии, квоти и т.н. - това е пътят към Европа, останалото е балканска агония и "ама защо и онези ни изпревариха?".
на 18.10.2010 г.
0
 
 
Като прочетох статията ме налегна един ми ти оптимизъм и вяра в БГ институциите. Обаче, след като се позачетох в коментарите на съфорумниците по-долу, пак си ме налегна мрачен балкански песимизъм и им теглих по един плюс на всичките, а на господа управниците по една псувня.
+2
 
 
Защо ли имам усещането, че супер кратките срокове (а те са такива имайки в предвид броя на бензиностанциите и наближаващия край на годината на НАП) за въвеждането на една такава система не са в интерес нито на НАП нито на търговците на горива, а единствено на мобилните оператори, фирмите доставящи и обслужващи устройствата и системата и естествено лобитата които ги обслужват? "...Това е решителна крачка от борбата на правителството със..." с бизнеса г-н Борисов. А от там и с и потребителите на горива. В Европа синдикатите принуждават държавата да ги изслуша чрез блокиране на бензиностанциите и транспорта. Медодът определено действа. В България държавата от отдавна се опитва да го приложи спрямо народа и сега явно има реален шанс да успее (щом от 10.01.2011 ще се затварят бензиностанции), само че посоката на налагане на волята и категоричността на изявлението превръща демокрацията в диктатура. Въвеждането на една такава система може да е стъпка в правилна посока, но прибъразното и необмислено правене на тази стъпка води неминуемо до спъване и падане по очи.
+2
 
 
Да не стане като с новата система за издаване на документи?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: