Затрупаха парламента с писма за пушенето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:32 / 28.08.2012
636
Близо 1000 писма изпратили граждани и организации до Народното събрание за последната парламентарна сесия от април до края на юли, когато депутатите излязоха във ваканция. Сред тях са купища становища "за" и "против" пълната забрана за пушене на закрити обществени места, уточниха от парламента. В подкрепа на строгите мерки били граждани и лекари, а срещу тях - собственици на кафенета, барове и ресторанти. Основна тема в писмата на гражданите било и земетресението в Перник и отпусканите средства за обезщетение на пострадалите.

В писмата си хората давали и предложения и идеи по законопроекти, пускали сигнали за нередности, жалвали се, внесени били и пет подписки. По оплакване срещу фирми за събиране на вземания например била възложена обстойна проверка на МВР и Комисията за защита на потребителите.

Общо 116 от постъпилите писма получили отговор. Над 100 били изпратени за проверка и становище до други компетентни органи, а близо 600 били разпределени на постоянни комисии в НС за търсене на решение. Без отговор останали 178 писма, тъй като били анонимни и липсвал адрес или се отнасяли до лични свади и семейни взаимоотношения, в които администрацията на Народното събрание не се месела.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).