Засилват проверките за тютюнопушенето през нощта и почивните дни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:49 / 18.03.2011
794
МЗ ще увеличи проверките за тютюнопушене в заведенията след 17.00 ч, както и в празничните и почивни дни. Причината за това са сигнали на граждани, че правилата за пушене в ресторанти, питейни заведения, барове, хотели, не се спазват стриктно в по-късните часове на денонощието.

Според новите правила тютюнопушенето в закрити обществени места се допуска само, ако има обособени помещения, които са изолирани с въздухонепроницаеми стени и плътно затварящи се врати. Освен това тези места трябва да са по-малки от частите, в които не се пуши. В тях трябва да има и добра механична вентилация, отговаряща на всички технически изисквания. На вратите им трябва да седят специални табели, които да показват, че помещения са за пушачи, както и че пребиваването на младежи до 18 години в тях е забранено. В заведенията за хранене и развлечения с площ по-малка от 50 кв. м. собственикът трябва да избере дали ще се пуши или не и да постави съответната табела на входната врата.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
Дървеници нахапаха жена във влак на БДЖ
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).