Засилени проверки за качеството на храните текат по празниците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:15 / 03.03.2011
544
Започнали са засилените проверки, разпоредени през празничните дни, за качеството на храните в търговската мрежа, заяви пред БНР директорът на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов. "Има разпоредени екипи, които проверяват търговската мрежа - това са хранителните магазини, ресторантите, съответно и пазарите, и засилено присъствие в зимните курорти.

В последно време гражданите са много активни, за което благодарим. Те ни насочват къде има проблеми. Ние сме обявили дежурни телефони, има дежурна лаборатория в София за изследване на храните, има дежурни на борсата в Слатина, очаква се да има и внос на плодове и зеленчуци.", каза Войнов.

Проверки в магазинната мрежа и складовете на доставчиците се извършват постоянно, но предвид на по-голямото очаквано потребление през почивните дни, ще бъде увеличен интензитетът им, поясняват от Българската агенция по безопасност на храните.

Много търговци правят опити да пласират именно в такива празнични дни некачествени или негодни за консумация стоки с изтекъл срок, което и налага по-масови проверки. В агенцията вече има подадени множество сигнали за нарушения на хигиенни и санитарни норми.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
Дървеници нахапаха жена във влак на БДЖ
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).