В този момент ресторантът изхранва близо 250 туристи. В кухнята екипът на Нова не е допуснат, защото няма здравни книжки. Там не са открити нарушения.
За да се гарантира здравето на гостите , експертите следят и за това дали персоналът има заверени здравни книжки.
Инспекторите проверяват и качеството на готовата храна. Според изискванията топлата храна, изнесена на блок масата, трябва да бъде с температура 75 градуса.
Тази година експертите следят и за спазване на Наредбата за храненето на детски групи, която е изменена.
"Те могат да бъдат изхранвани единствено с продукти по български държавен стандарт или утвърдени стандарти", обясни д-р Георги Митев- директор БАБХ-Бургас.
От началото на сезона инспекторите не са открили сериозни нарушения в ресторантите ол инклузив в Слънчев бряг, които да застрашават здравето на туристите. Миналата година също няма случаи на хранителни отравяния в курорта. За всички курорти по Черноморието обаче са съставени близо 100 акта.