Всъщност, каквото и да си говорим, цял един месец в основно занимание на нашенеца се превръща опъването на софрите. Резултатът от обиколките из хранителните магазини са препълнените колички. В такива моменти българинът забравя качеството за сметка на по-голямото количество. Като имаме предвид и отънелия джоб на българина, предпочитанията са към по-евтините стоки, които ще създадат по-голямо изобилие на трапезата.
Това обаче крие редица рискове, свързани с качеството на храната и нейната годност.
Освен по магазините българинът обикалят и откритите пазари. Купува се всичко - от нарязани мезета до туршии в отворени каци. И всеки избира каквото пожелае, без да се замисли например колко време бидоните с туршии са стояли без капаци, за да мамят клиенти. Резултатът? Повишеният сериозно риск да се озовем в болницата за промиване на стомаха...
Източник: в. "Черно море"