Забраниха лова и за балотажа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:04 / 30.10.2011
505
Ловът е забранен през деня на балотажа за президентски и местни избори. Това каза Румен Желев, председател на УС на Югоизточното държавно предприятие. Ловът е забранен с изключение на организирания ловен туризъм. По думите на Желев това касае само държавните ловни стопанства и предоставените такива за срок от 15 години, когато ловът се извършва на база на предварително предоставен график с лицата и се заплащат сериозни цени. Във всички предоставени ловно-стопански райони на дружинките, които представляват над 85% от територията на страната, ловът е забранен. Това обаче не означава, че в останалите е разрешен.

"Само ако по график предварително е имало група. Например в Ропотамо е била заявена група от германци, които ще ловуват тези дни и ловът продължава само с тези хора", каза Желев. Ловът е разрешен по закон само в светлата част на денонощието. Ловците ще бъдат компенсирани през януари месец т.е. ще бъде удължен срокът за ловуване на дива свиня най-вероятно с една седмица със специална заповед на министър Найденов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).