Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За ексцентрични работодатели: Офис на колела в България, отдава се под наем – вижте условията и предимствата
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 01.12.2023Коментари (0)1324
Офисът отдавана вече не е фиксирано място. Работата от разстояние до такава степен промени офис културата на хората, че става все по-трудно да привлечеш служителите си обратно в сградата, наета от компанията, признават фирмите.

Споделените работни пространства станаха изключително популярни в последните години, до голяма степен заради свободата, която дават, и възможността за работа от различни точки на страната. Един български предприемач стига дори по-далеч, създавайки първия "офис на колела“ в България.

Workship е коуъркинг автобус, който дава свобода на служителите да работят, от която точка на България искат.

Ние паркираме автобуса на места, където няма офис среда. Може да се използва за неопределен период от време, според нуждите на клиентите. Офисът може да бъде закаран до всяка точка на България и в рамките на целия Европейски съюз“, разказа за Economic.bg създателят на новото офис пространство Ави Барух.

Офисът

Автобусът няма право да превозва пътници във вида, който вече има като офис. Затова след като дадена компания или дигитални номади, го наемат, екипът на Ави Барух се заема да закара автобуса до мястото, на което служителите са си избрали да работят.

Автобусът събира 30 души и е на два етажа. На долния етаж има бюра за правостоящи, както и обикновени като част от тях могат да се ползват и от хора в инвалидни колички, защото има рампа. Има и две маси с пейки, пригодени за служебни срещи. На втория етаж бюрата са така позиционирани, че лесно се прибират и етажът се превръща в голямо пространство за събития при нужда“, обяснява Барух.

Наемът на автобуса за работа е 950 лв. на ден с включен интернет и ток.

Нещо различно

Идеята за създаването на коуъркинг автобуса хрумва на Ави, когато той все още е част от екипа на парк за приключения в страната. Там той и екипът му създават споделени работни пространства в преустроени корабни контейнери. Заради неразбирателство в екипа обаче Ави напуска тази своя месторабота и решава заедно със своята съпруга Мина Барух, която е архитект, да създадат Workship.

Той успява да намери подходящ автобус – стар рейс от градския транспорт на Берлин, който Мина да превърне в перфектното работно пространство с гледка.

В световен мащаб има няколко такива проекта, за съжаление, неуспешни. Аз смятам, че моят ще е успешен, защото предлагаме нещо, което за определен тип компании би било интересно. Мисля, че хората, които са по-настроени към друг тип изживявания и пренасянето на работа извън града, ще въприемат този проект положително“, казва Ави.

Екипът на Барух вече води преговори с няколко български и международни компании, които проявяват интерес към наемането на автобуса. Инвестицията в проекта е 80 000 лв,, а идеята на Барух е автобусът да се превърне в допълваща услуга на хотели и места за настаняване в страната, които не предлагат подходящи работни пространства за хората, които работят от разстояние.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: