Външно министерство остро осъди колажа на "Възраждане" за Соломон Паси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 18.07.2023
429
Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон Паси. Това заявиха в своя позиция от ведомството по повод публикуван в Telegram колаж с бившия външен министър Соломон Паси.

От МВнР са категорични, че подобен тип действия за "неприемливи" и смятат, че извършителите им трябва да понесат законова отговорност.

"Подобни действия са напълно неприемливи и извършителите следва да понесат предвидената от закона отговорност. Министерството припомня, че антисемитизмът е изключително остра проява на нетърпимост и омраза, която противоречи, както на интересите и ценностите на Република България, така и на историческите традиции на българското общество, което заслужено се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война", се казва още в позицията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).