Вълна от жалби срещу застраховките на банките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
11:57 / 16.07.2012
775
Последната година жалбите срещу застраховка "Живот" в полза на банките, сключвани при потребителски кредит, са се увеличили с над 50%. Вълната от сигнали e заради императивната банкова политика, която задължава гражданите да плащат средно 120 лв. за година на свързана с банката застрахователна компания. "Това става при условия в ущърб на гражданите. При инцидент застрахователите традиционно отказват да покрият кредита, ползвайки разтегливи и спорни понятия", алармира Явор Якимов, главен експерт към Национална асоциация за защита на застрахованите /НАЗЗ/. 

Фиктивни стари заболявания, непредвидени събития и непредпазливост са сред най-често срещаните обвинения и трикове, които застрахователите ползват срещу гражданите, за да не платят обезщетение. Така съвестни платци остават без компенсация, и дори техните деца са принуждавани неоснователно да плащат кредит по 10 години или повече.
Консултантите на НАЗЗ безплатно разглеждат всеки месец по 4 - 5 нови случая, като тенденцията е жалбите да се увеличават. "Положителното е, че гражданите стават все по активни в търсене на своите права", каза Якимов.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).