Всички ученици до 8-и клас на училище по цял ден?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:19 / 03.10.2011
850
От 1 януари ще стартира един от най-мащабните проекти на Министерството на образованието - "Осигуряване на целодневна организация на учебния ден за средищните училища", който включва всички ученици от първи до осми клас. Там са предвидени и най-много средства - 180 млн. лв за периода 2011-2014 година. Това заяви заместник-министърът на образованието Петя Евтимова.

18 млн. лв. общо са предвидени за повишаване на качеството на образованието и обучението както в средното, така и във висшето образование. Това са средства за нови учебни програми, като в тази сума влиза и обучение на преподавателите за въвеждане на новите изисквания, каза още заместник-министър Евтимова.

"Планираме новият закон за училищното образование до края на годината да влезе в Министерски съвет" - сподели Петя Евтимова и допълни, че по този начин ще се гарантира качеството на управлението на образователните институции.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).