Всеки родител ще може да получи достъп до пациентското досие на детето си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:10 / 18.12.2023
905
Родителите вече ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването доц. Петко Стефановски. Допълнена е функционалността на Националната здравноинформационна система и стана възможно родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си.

Ивайло Стойчев, мениджър-проекти в "Информационно обслужване“ АД, посочи, че вече всички родители, притежаващи електронен подпис, имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве. Сигурността на медицинските данни е от изключително значение и данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис, допълни той. Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени рецепти и др, пише NOVA.

Електронното досие, което се поддържа на сайта на НЗОК, е само за здравноосигурени лица, каза Александър Огнянов, директор на дирекция "Здравно-информационни системи" в Министерството на здравеопазването. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по договор с Касата, докато е-досието в НЗИС съдържа данни за всички граждани, посочи още Огнянов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).