Ветровито и студено по Черноморието

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
08:59 / 02.10.2013
775
"Жълт" код е обявен за Варненска и Добричка области днес заради силен вятър. По черноморското крайбрежие ще продължи да духа силен северен вятър с пулсации до 20-24м/сек.

Облачността над много райони от страната ще бъде значителна и в Северна България и източните райони с прекъсвания ще продължи да превалява дъжд. След пладне дъжд ще превали и на места в Западна България. В източната половина от страната ще остане ветровито, особено по морското крайбрежие, където ще духа умерен и силен северен вятър. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Времето ще бъде студено за началото на октомври, с максимални температури в Северна България между 7° и 10°, в Южна, където ще има временни разкъсвания и намаления на облачността - предимно между 12° и 17°, в крайните югозападни райони до 20°. В София - около 11°.

По Черноморието ще остане ветровито, облачно и все още с валежи, но по-слаби, а до вечерта и в повечето райони ще спрат. Ще остане ветровито, с умерен, по северното крайбрежие и силен северен вятър. Ще застудее. Дневните температури няма да надвишават 8°-11°. Температурата на морската вода е 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3 до 5 бала, с тенденция да започне да отслабва.

Над планините облачността ще се задържи значителна, ще бъде мъгливо и на много места ще превалява слабо. С понижението на температурите, в районите с надморска височина над 1800-2000 метра, ще превали сняг. Вятърът ще бъде от северната четвърт, умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около нулата.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).