Вече ще правят леки операции и в поликлиниките

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:48 / 29.12.2013
771
Леките операции, манипулации и процедури вече ще се извършват и в поликлиниките. Изваждането им от болниците и включването им в дейността на извънболничната помощ е част от Националната стратегия за 2014-2020 г. Според управителя на НЗОК Румяна Тодорова у нас е най-лесен достъпът до най-скъпата помощ - тази в лечебните заведения. Пред български ежедневник тя коментира, че е нужна промяна, така че в болниците да се лекуват хората, които наистина се нуждаят от подобна помощ.

"В момента за една гастроскопия се влиза в болница, защото пътеката е 600 лева. Вместо да се направи от специалист в център, който разполага с легла за краткосрочно лечение, където обаче цената е само 25 лева", обясни доктор Тодорова.

Според нея пример за пилеене на средства е и пътеката за глухота. Тя струва 300 лева, а лечението в болница включва правене на аудиопрограмата и нагласяване на слуховото апаратче.

Други манипулации, за които няма да е нужно да влизаме в болница, са обработката на рани, вливания на медикаменти и биопсия. По този начин ще бъдат освободени средства за поемането на някои скъпи импланти и консумативи, както и за лекарства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).