ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вдигнаха цените на хляба - здравословно консумираме по-малко | ||||||
| ||||||
"Налага се да продаваме по-скъп продукт по независещи от нас причини. Там, където имаме доставки на продукти извън България, доведе до това определени транспортни фирми да намалят доставките. Трябваше да се запасяваме с продукти месец напред, но с българските продукти засега нямаме проблем", заяви той. Брашното и тока са на една цена. Фактурата за ток на хлебарницата му е достигнала 7000 лева. "До септември месец брашното беше най-скъпия компонент в цената на хляба ни, а сега е наравно с цената на тока. Фактурите ни за ток стигнаха от 1900 лева на месец до 7000, което лиши от смисъл цялото производство, но очаквахме нещо да се промени. При останалите продукти разликата в цената е между 25 и 100% надценка. Смятам, че има разлика от януари до февруари, защото в последните ми фактури за тока, за около 30% него ми е помогнала държавата, но това по никакъв начин не ми се отразява, заради всички останали суровини, които са се увеличили. Никой производител няма да бърза да свали цените си надолу, а ще изчака да види какво се случва", каза той. Пресиян е бил принуден да вдигне цените на продуктите, но клиентите проявяват разбиране. "Клиентите проявяват разбиране. Намаляха количествата, които хората пазаруват заради вдигането на цените. Хората започнаха да си правят по-добър план на пазаруването. Вместо 5 хляба ще вземат 3", сподели хлебарят. В пекарната му разработват над 40 вида хляб, включително и рециклиран хляб, направен от стар хляб. Консумацията на бял хляб е спаднала, което показва, че потребителските нагласи на българите се променят. "Когато стартирахме пекарната, 80% от хляба, който продавахме, беше бял. В течение на годините стигнахме до момент, когато белият хляб е едва 28% от производството ни, което за нас е огромен успех. Все повече има хора, които искат да комбинират определени храни с хляб, който им подхожда вкусово", твърди Пресиян. Мит е, че пресният бял хляб е по-вреден. "Това е извадено от много специфичен контекст. Ако приемем, че всичкото брашно на света е смляно преди две години, тогава пълнозърнестото брашно е по-полезно от бялото брашно, ако започнем да мелим всички брашна прясно, това няма да означава, че бялото ще е по-вредно", допълва той. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 27.02.2022 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Дами попълниха титулярния съдийски състав на Апелативен съд – Бургас
13:48 / 28.11.2024
Ето къде няма да има вода днес в Бургас
09:58 / 28.11.2024
Бургас посреща Камиона на добрината на Coca-Cola на 4, 5 и 6 декември
11:44 / 28.11.2024
19-годишен айтозлия загази сериозно
09:35 / 29.11.2024
Виктор и Беба си дават ново начало извън къщата
09:03 / 29.11.2024
Спират водата на тези места в Бургас днес
10:02 / 29.11.2024
Дойде от Айтос в Бургас, за да краде
09:16 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета