Важно за шофьорите през зимата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:26 / 04.01.2024
1017
При екстремни температурни колебания и силни снеговалежи, чистачките често се покриват с лед или сняг, което пречи предното стъкло да бъде ефективно изчистено и значително намалява видимостта на водача. Експерти посочват пет ефективни метода за решаване на този проблем.

Ледът и снегът полепват по перата на чистачките в момента, в който стъклото започне да се затопля. Дори в тези автомобили, които имат система за отопление на контактната зона между перата и предното стъкло, ефективността на чистачките при снеговалеж не е на най-високо ниво. Поради тази причина водачът често трябва да спира, да излиза от превозното средство и ръчно да почиства снега и леда.

Има няколко метода за намаляване на интензивното натрупване на сняг. Първото нещо, което трябва да направите, е да ограничите отоплението на предното стъкло. Изключете електрическото отопление и обезпотяването на предното стъкло. Това може да помогне за спиране на по-бързото топене на снега върху стъклото ви и следователно да намали натрупването на сняг върху чистачките.

Друг начин да намалите топенето на сняг върху стъклото е да увеличите скоростта на шофиране, стига това да е безопасно. Изборът на маршрут, при който можете да достигнете скорост над 50 км/ч, също може да помогне за намаляване на проблема с натрупването на лед и сняг.

Третирането на перата на чистачките на предното стъкло със зимен препарат може временно да облекчи проблема. Ефективността на този метод обаче зависи от температурата на замръзване на използвания продукт и колкото по-ниска е тя, толкова по-добре. За подобряване на резултата се препоръчва използването на течности за размразяване, които се предлагат в специализираните магазини.

За да предотвратите полепването на сняг по перата на чистачките на предното стъкло, можете да използвате ефективен продукт като силиконов лубрикант. За да направите това, изпълнете следните стъпки: Преди очакваните слани или температурни промени, отстранете четките и ги оставете на закрито за една нощ. Почистете ги и ги подсушете старателно, след това третирайте цялата повърхност на четките, включително рамката и най-важното гумената част, с универсален силиконов спрей-лубрикант, пише automediainvestor.bg.

И накрая, чистачките с електрическо отопление се справят най-добре с натрупването на сняг по предното стъкло. Те обаче са по-скъпи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).