Важни предложения за изменения в застраховането отново се отлагат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:53 / 20.04.2024
1180
Промените в Кодекса за застраховането, които трябваше да влязат в сила още през декември миналата година, ще бъдат завещани на новото Народно събрание, което ще се конституира след изборите на 9 юни. Това научи "Телеграф“ от застрахователи.

Проектът за промени беше изготвен от Министерството на финансите, гласуван от кабинета "Денков“ и внесен в парламента. Депутатите обаче няма да имат време да го приемат, тъй като на настоящото Народно събрание остават броени дни живот, преди народните избраници да излязат във великденска ваканция, а после и в предизборна кампания.

Това означава, че важни изменения в застраховането като дългоочакваното въвеждане на системата "Бонус-малус“ и преместването на стикера за застраховката "Гражданска отговорност“ от стъклото върху полицата и замяната му впоследствие с баркод отново се отлагат, пише "Телеграф". МФ, което е вносител на проекта, не смята да прави промени в предложенията си, а ще остави депутатите от бъдещото 50-о Народно събрание да ги обсъдят такива, каквито са в момента. Такова е становището на настоящото ръководство на министерството, посочиха застрахователи.

От 2017 г. се правят конкретни стъпки за въвеждане на "Бонус-малус“ у нас, но те всеки път удрят на камък. При тази система водачите, които виновно са причинили щети, ще плащат по-висока "Гражданска“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).