Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може да отнесе санкция до 50 000 лева!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
14:26 / 15.05.2024
1560
От днес се преустановяват всички видове строителни и монтажни работи в курортните комплекси край Варна, пише в заповедите на кмета на общината Благомир Коцев, публикувани на сайта на общинската администрация.

Забраната важи до 1 октомври. Заповеди за спиране на строителството са издадени за курортните комплекси "Златни пясъци", "Св. св. Константин и Елена" и "Чайка", както и за курортните зони "Прибой" и "Манастирски рид".

Със заповедите на кмета се забранява и достъпът на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали. 

В заповедите е отбелязано, че изключения се допускат само за аварийно-ремонтни работи и геозащитни мерки и дейности.

Забраната не се отнася за изпълнение на строителни дейности на обекти с регионално значение, финансирани по оперативните програми със средства на ЕС, държавния или общински бюджет, които се намират на територията на курортните комплекси и зони.

За нарушаване на заповедта санкциите са от 1000 до 10 000 лева за физически лица и от 10 000 до 50 000 лева за еднолични търговци и юридически лица, ако не подлежат на по-тежко наказание.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).