Валежи и гръмотевици развалят хубавото време днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:36 / 05.06.2012
678
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Главно в Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевични бури, на места и градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, по-чувствително в Дунавската равнина. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик. Температурите ще се понижат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 22° и 27°. В източните райони на страната през деня ще се задържи предимно слънчево, с южен вятър. Максималните температури ще са до 30°.

В североизточните райони превалявания и гръмотевици ще има в нощта срещу сряда.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юни и ще продължи да се понижава.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с максимални температури 26° - 29°. Над северните райони през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде слабо - около 1-2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места с валежи и гръмотевици. Без валеж и с повече слънце ще е в планините в Източна България. Вятърът ще е умерен до силен, отначало южен, по-късно през деня от запад северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 18°, на 2000 метра - около 11°.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).