ВМРО-НИЕ подкрепя исканията на протестиращите фермери

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:04 / 20.01.2011
748
ВМРО - НИЕ подкрепя справедливите искания на протестиращите фермери, чиито държавни субсидии все още не са изплатени. Това са хората в България, от чийто труд зависи голяма част от българската икономика и въпреки лошите условия, в които тези хора са принудени да работят, те продължават да обработват българските земи, продължават да развиват животновъдството и да поддържат продукцията на стоки от първа необходимост. Това са гражданите, избрали да останат да останат в малките населени места и да живеят от честния си труд.

От своя страна държавата, в лицето на нейните институции, подлага масово селските региони на обезлюдяване. В малките населени места няма задоволителна инфраструктура, не се създават условия за развитие на малък и среден бизнес, който се изнася в големите градски центрове, няма ефективно здравеопазване, няма училища, младите хора напускат малките градове и села, за да търсят препитание, а обработваемите земи запустяват.

Със своята късогледа политика държавата осакатява българската икономика, а производителният процес е спъван от липсата на каквито и да било мерки по посока на подобряването му. Не се усвояват средства и от европейските фондове. Една от най - големите програми на ЕС, тази за Развитие на селските региони е и програмата с огромни забавяния, причинени от липса на административен капацитет, а и компетентност. Одобряването на проекти се бави с години, докато срокът за усвояване на над 3 млрд. евро изтича.

По този повод ВМРО - НИЕ стартира кампания срещу обезлюдяването на българските села и малки градове. Неравностойното положение, в което са поставени над 2млн. българи, живеещи в селските райони, трябва да бъде преодоляно и подобрено. Но такава политика изисква воля и размах, каквито не виждаме сред управляващия елит.

Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
08.11.2013 Животновъди смятат да блокират границата с Турция
06.11.2013 Жандармерията опита да спре животновъди по пътя им към София
10.02.2011 ДФ "Земеделие" ще изплати още 1,6 млн. лв. на животновъди
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).