ВМРО: Циганските катуни да се разрушат – не да се узаконят!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (20)
12:37 / 12.06.2013
1207
От ВМРО разпространиха специална декларация, по повод искането на правителството да узакони циганските гета. Публикуваме я без редакторска намеса:

Неприемливо, срамно и дискриминационно е налагането на мораториум върху събарянето на незаконни постройки, който се подготвя от Народното събрание. Това е позицията на ВМРО - Българско национално движение във връзка с решението на временната парламентарна комисия по правни въпроси, която е приела проектозабраната, внесена от Сергей Станишев и група депутати.

ВМРО настоява предложението да бъде незабавно оттеглено. Незаконосъобразно е, защото оправдава и узаконява противозаконно и противоправно поведение на ползвателите и обитателите на катуните. Дава им опора, дава им увереност, че и други техни незаконни дейности и действия ще бъдат "узаконявани", аргументират се от партията.

Искането на сформираното с подкрепата на БСП, ДПС и "Атака" парламентарно представителство да узакони незаконните цигански катуни, коптори, кашони и прочее е скандално, незаконно и дискриминационно. Това е акт на дискриминация към онези български граждани, чиито постройки са били премахнати като "незаконни" или собствениците им са били глобени за изграждането им, посочва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Ако това престъпление бъде извършено, пряка вина и отговорност ще носят трите партии, които си осигуриха кворума и си избраха това правителство, категоричен е Джамбазки.


Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).