В централната и областните администрации се въвежда работно време с променливи граници

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:07 / 07.03.2012
525
Работно време с променливи граници от 7,30 ч. до 18,30 ч. със задължително присъствие от 10 ч. до 16 ч. при съблюдаване на задължителното отработване на нормалната продължителност на 8-часовия работен ден, е установено за работещите в централната и областните администрации.

Правителството прие днес две постановления, с които се изменят Устройственият правилник на областните администрации и устройствените правилници на Министерския съвет и министерствата, в изпълнение на протоколното решение на МС от заседанието на 25 януари 2012 г. Целта на промяната е да се повиши ефективността на изпълнението на служебните задължения на служителите чрез постигане на баланс между работата и личния живот.

По предложение на областния управител на област Пловдив са извършени и промени в числеността на административните звена в рамките на утвърдената обща численост на администрацията. Десет щатни бройки от специализираната администрация - дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" ще бъдат прехвърлени в общата администрация - дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" с цел да се подобри организацията на работата, свързана с правното осигуряване на дейността на областната администрация.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...
Експерт: 360 000 пътувания на българи в страната само за 6-и и 22...
Ваня Григорова с намек за политическото си бъдеще
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Почина Милен Люцканов
Нов скок в цената на олиото?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).